Kolla låset!

 
Stod och bytte blöja vid skötbordet inne på en offentlig toa i Sturegallerian idag, lätt stressad efter att ha manövrerat barnvagnen mellan alla odugliga kukhuvuden till turister. Plötsligt slet någon vildsint i dörren. Jag hade givetvis låst, men personen ifråga tog sig inte den där sekunden för att titta om toalåset var rödmarkerat.

Varför gör man inte det? Hade inte dottern varit med mig där inne hade jag sparkat till dörren och skrikit. Nu fick jag svälja förtreten, och någonstans i huvudet ligger all den där svalda förtreten över alla samhällets idioter och hotar utvecklas till en blödning. En vacker dag brister det för Higge, så han hoppar ut ur toaletten som en jävla spindelapa och ärkemördar den som rycker utan att kolla låset.
 
Om jag en dag hör att jordens undergång är nära, och att vi bara har ett dygn på oss innan allt är slut, då ska jag offra en timme och låsa in mig på en offentlig toa med tydlig rödmarkering i låset. Sen hoppar jag ut och hugger första bästa as som rycker i dörren utan att kolla låset, rakt i pannfläsket med en skruvmejsel.

Sen kan jag möta mitt öde med total frid i själen, med all svald förtret bortsköljd ur mitt plågade sinne.

Bäst just nu: Ibland när man kommer in i hissen har en starkt parfymerad person just varit där. Då vågar man fisa!

Sämst just nu: De ovan nämnda turisterna. Skolklasser från Borås, öststatsfolk som kommit över pengar, breda amerikaner och förvirrade norrmän. Tvi fan vilket pack! Nu kommer man att hindras av folk som står till vänster i rulltrappan i tre månader framöver igen. Önskar att man fick sätta en fot i röven på dem.

RSS 2.0